Reklam
Reklam
Mehmet Kıyak

Mehmet Kıyak

[email protected]

BİRLE SEKİZ, YERİNE OTURSUN ARTIK!

10 Aralık 2022 - 11:46

Zaman mekan, her şey öyle hızlı değişiyor ki, içinde bulunduğumuz zaman kesitinde ne deyişler kaldı ne de atasözleri. Şimdiki kuşak bilmez. Eski kuşaktan gelen de şimdiki insanlar da bilinmezlik içinde.

Toplumun tüm kesimi sohbetlerinde de, muhabbetlerimizde artık hiç mi hiç geçmiyor. Kitaplara, internete bakıldığında onlarca yüzlercesiyle kalacak gibi duruyor.

Fikir yormadan başıboş, baş döndürücü ivmeyle tüm kesim 18’lik gibi dörtnala bilinçsizce yarınlara mı karanlığa mı koşuyor belli değil. Bir cümlede iki deyim biri 18’lik biri dörtnala.

Babamın döneminden. Dörtnala, şimdi ne at kaldı ne de nal.18’lik dersek genç nüfus gelir akıllara, babamın yaşamına uzandığımda Devlet geliyor akıllara. ‘Devlet her zaman 18 yaşındadır’ deyimi devletten daha güçlü görev üstüne görev üstlenen bir deyimdi.

Kanun maddelerinden haberi olmayan Anayasa’nın bir maddesinden bile bihaber, haklarından çok devleti baş tacı gören eğitim seviyesi düşük insanlardan bugüne. Zaman hızla baş döndürücü bir şekilde aktığında mekanlar da karakterler de zamana ayak uyduruyor.  Kim? Ayak oyunları okulundan yetişenler.

Muhtarlık, sivil dernek, gazetecilik. Siyaset odaklarından,  çay ocaklarına sermaye, sivil ilişkilere, kullanılan değişik kanallar şöhret dönüşümüyle meclise. 600 vekil 20 bine yakın çalışan. Meclis halkın iradesini ne kadar yansıtıyor tartışılır. Vekiller yurttaşlar gibi, dert yanıyorlar ne dertleri var bilmiyoruz oysa Türk halkı tüm dertleri için çalışıyor.

Yasa yapmaları gerekirken birbirlerini yumrukluyorlar. 90’larda cep telefonu kullanımı yaygınlaşmaya başladığında suçlular kapkaç modelinden başlayarak çağa uygun daha modern suçlar geliştirilirken meclisimizden yasa beklentisi içinde ülkemizin gelişimindeki payını naklen yayınla görüyoruz.

İnsanımız da 18 rakamı kalenderliği, dinamizmi, gençliği simgelerken anlaşılan 1’le 8 yer değiştirmiş. Sorumsuzlukta uzman, otorite güzellerinin payını da vurgulamak gerekli.

Ben hiçbir zaman ‘devlet 81 yaşında’ diye bir kavram duymadım Anılarımda ve aklımda her zaman devletim 18 yaşında.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum