Reklam
Reklam
Mehmet Kıyak

Mehmet Kıyak

[email protected]

BÜTÜNLEŞMENİN ŞİFRESİ NE ZAMAN ÇÖZÜLECEK?

08 Ocak 2023 - 16:34 - Güncelleme: 09 Ocak 2023 - 15:41

Cinsiyet gözetmeksizin sanki gerçek dünyadan mitolojik dünyaya yolculuk yapıyoruz. Herkes
ateş püskürüyor. Dünya kültüründe yerini almış, ejderha hikayelerinin Holivut’tan gelen fotoğrafların dışında yeri zamanı pek bilinmez.

Yüzde yüz yirmi beşlere çıkan Enflasyon yüzde 15’i Sn. Erdoğan’dan 10’u da benden.
Zamsız gün geçmezken TÜİK’çi de ele geçmez. Akılda kalıcılığın netleşmesi enflasyonik yanılgının yok edilmesi anlaşılan bir sürece bağlandı.

Baba Vanga, kehanetin doğurgan anası. Gözleri görmeyen ama görünmez alemlerden sezgilerini ustalıkla kullanarak, kahinliğini uzmanlıkla gösterirken, günümüzden yüz yıl önce Bulgar hükümeti tarafından kaleme aldırılıp saklanmış. Bizimkilerin değil gözüne bile soksan kendisinden başka cisim tanımazlık inadı insanımızı gerçeği yakalama maratonundan kendini bir türlü çıkaramamıştır.

 Yaşadığımız keşmekeşlikten çıkmak için insanımız yazıp çiziyor. Av sezonu başlangıcından bu yana geçtiğimiz hafta ikinci kez hamsi aldım.

Hanım,
-‘Bu ne, bir saattir uğraşıyorum sen bunu nasıl aldın, şu memleketin hiç mi sahibi yok?’
Üste irileri dizilmiş kandırılmıştım.
-‘Dur hanım daha söylenme, buradakiler çözemedi, bugün Vali Bey dahil otorite sokaklarda insanların içindeydi,  hepsi bir balıkcı tezgahının önünde toplanmışlardı, mutlaka bir şeyler yapılacak’ dedim.

İnanıyorum o gün dert dinlemeye gelmişlerdi, insanların dertleri dinlenilip çözüldüğü fotoğraf karelerindeki gülücüklerinden anlaşılıyordu.

Baba Vanga kehanetleri sürece bağlamış tek tek gerçekleşirken, bizde çözümsüzlüğün sürece bağlanması geliyor insanın aklına. Oysa insanlardan önce sorunlarıyla bütünleşmek gerekiyor…





 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum