Mehmet Kıyak

Mehmet Kıyak

[email protected]

KİMSE TINLAMIYOR…

28 Mayıs 2022 - 18:58

Bizim bakırcılar sokağına döndü insanımız. Sokaktan geçen yaşlı insanlardan duyarım; “eskiden bu sokaktan sesten geçilmezdi”

Çekiç seslerinin çıkardığı ahenkli sesler sorunları konuşmak şöyle dursun sohbete bile izin vermezdi. Coğrafyamız, yaşlı insanlarımızın, sokağımızın durumunu vurguladığı gibi, çalışmaya doyamayan insanlarımızın her vuruş geleceğin, mutluluğun simgesini oluşturuyordu. Şimdi tıs yokken sessizlik sanki sorunların çözümüne izin vermiyor.

Yetkililer de yetkisiz. İtalya’dan, İsviçre’den, Fransa’dan, Almanya’dan Avrupa’yı dolaşarak ne kadar kanun varsa memlekete sokarken telif melif çıktıktan sonra haritada bile bulamadığım fasa fisodan da kanun almışız.

Geçtiğimiz günlerde, failin, duruşmalarda Türkiye’nin en iyi terzisine diktirdiği iyi halli takım elbisesinin iyi hal indirimi sayılmaması meclisten geçti. Bir diğer kanun maddesi sağlık çalışanlarını yaralayanlar; tutuklu yargılanacak. Bu da iyi haber, tutuklu yargılamalar uzun sürüyor.

Sosyal dengeleri allak bullak eden yetkililer mi?
Hazır çömlek ustamızın, fırını tezgahı varken değil de öldükten sonra çömlek üretimi için katkısız çabalara ne demeli. Yıllar önce şehrin mahallelerine döşenen asbestli su boruları, yıllar sonra manşetlerde. Asbestli borular değişiyor. Bunun suçlusu kim? İnsan hayatı, kanser masraflı.

Fatsa’da ağır cezada ben mi yargılanacağım? Tüh şimdi Fatsa’ya mı gidilecek hazır Ünye’deyken?

Köylerdeki asbestli su boruları ne olacak.
Köylü; “Evimin, ahırın lağımını ırmağa verdim şimdi rahatladım diyen yurttaştan kimin haberi var? İki saattir klavyenin başındayım, televizyonu açıp birkaç başlık aktarıp kapatacağım. Celal Öngör İslam’da bilimi tartışıyor, başka kanal CHP’nin Atatürksüz mitingi, İYİ Parti, Akşener İmamoğlu demiş. Siyasette Abdulhamit tartışması, batan 14 Osmanlı devleti, 16’tıymış, aradan biri de 15 diyebilir, o zaman tartışma daha da uzayıp gider. Uzattıkları kadar uzatıyorlar…

Sorunlar karşısında kimse tınlamıyor. Ne zaman tarihe karışırız bilinmez. Bildiğim; varsa yoksa bu cennete ihanet ediliyor…
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum