Reklam
Reklam
Mehmet Kıyak

Mehmet Kıyak

[email protected]

ROTA

23 Ocak 2022 - 14:02

Sinemamızın usta oyuncularından şair, yazar Nihat Ziyalan’ın,

-Dergiciler her gönderileni yayımlarlarsa kötü şiire yardım ve yataklık ederler, paylaşımı beni derinden sarstı.

-Bundan sonra yazı yok dedim gazeteye.
 Kendi kendime, ‘oğlum sen kimsin, ne yapıyorsun, hangi boşluğu doldurmaya çalışıyorsun onca seçkinin aydının, alimin, bilginin alçak gönüllü insanların arasında ne işin var?’

Anlaşılan kurtuluşum yoktu. Ülkemin Nihat Ağabeyleri kusuruma bakmasın.
Haftayı boş geçince yıllar öncesinin kadın cinayetlerini anlatan “Holivut Öpücüğü” adlı yazım yayınlanmış, güncelliğinden bir gram kaybetmemişti.

Tarihin akışını hiçbir gücün değiştiremediğinin kanıtıydı.
Değişen yok, neden?
Aksine, insanın beynini yakıyorlar.  Yazarıyla, çizeriyle aydınıyla karanlığıyla karamsarlık içinde ‘ne olacak böyle?’ sorusu ortalık yerde dolaşıyor…

Telefonum yok. Memleketimi televizyondan takip ediyorum. Dizi mizi izlemem uykum geliyor,
seçkin kanallarda amblem zengini büyük adamlardan memleket meselelerimi takip ederim. Onlar da uykumu getiriyor, bazen uykumun içine ediyor.

Dalmışım, herhalde yumruk atılmış hemen peşinden gözümü açmış olmalıyım ki masalarındaki bardağı havada gördüm. Güya açık oturum, birbirine tepeden bakan bilgiç, afi kesen ülkesi için değil kendileri için bangır bangır konuşan, dank dank yumruk atan tekelciler.
Hani bu kanalı daha izlemesem desen de aynı tipleri başka kanallarda görürsünüz. İnsan gücünü cüssesinden yumruğundan değil beyninden almalı. Kara önlüklü bizim dünkü çocukların çocukları yapmaz yapılanları. Peygamberlerin gelmediği gibi vatansever de çıkmıyor artık. Robotlaştırılmış makinelerin parçası mı yoksa insanımız?

Beynim eskilere gidiyor, namusuna, vatanına düşkün yokluk yoksulluk içindeki insanlara…
Bir paçavra buldu mu en çok eskiyen yere arka tarafına yamalayan kahramanları arıyor vatan.

Tarihin akışını değiştirecek, nefretin, kinin tembelliğin ahlaksızlığın akışını arıyor. Aksine bu gidiş yama tutacak gibi değil. Belirlenen yöntem değimli rota!

Ünyeli Gazeteci Ahmet Bölükbaş’ın Gülşen’in konserinde, hem de en öndeyken “vuuu ben ne gördüm!” diyerek o fotoğrafı yayınlamasının anlamı neydi, ya da yıllar önce Sezen Aksu’nun söylediği şarkıya bugün koparılan fırtına nedir?

Memlekette rotadan çıkmayan yok ki! Siyasetçisinden hukukçusuna, cemaatinden suçlusuna anasından babasına kadar. Prangaya vurulmuş beyinler var oldukça çalkantılı süreçler bitecek gibi değil. İnatla herkes kendini, sağcı, solcu, AK Partili, CHP’li, HDP’li, MHP’li aydın karanlık, cemaatçi, suçlu suçsuz, namuslu, namussuz diye rotaya sokarken memleketimizi rotadan çıkardığımızın farkında mıyız?

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum