Reklam
Reklam

MİMAR NİHAT ŞEN, KÜRSÜDE ESTİ GÜRLEDİ!

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasında gidip gelen ve bir süredir de Ünye gündemini meşgul eden Büyük Camii çevresindeki belediye dükkanlarıyla ilgili Mimar Nihat Şen’in düzenlediği bilgilendirme toplantısında ara ara gergin anlar yaşandı.

MİMAR NİHAT ŞEN, KÜRSÜDE ESTİ GÜRLEDİ!
19 Şubat 2022 - 15:43 - Güncelleme: 19 Şubat 2022 - 15:53
Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Nihat Şen’in 18 Şubat Cuma Günü Atatürk Parkı Sosyal Tesisinde düzenlediği toplantıya belediye dükkanlarının mevcut kiracıları ve STK temsilcileri katıldı.

Mimar Nihat Şen tarafından düzenlenen toplantı içerisinde ilk kez kamuoyuna açık olarak yapılan istişare toplantısında bazı dükkan sahiplerinin Nihat Şen’e alkışlarla destek verdiği görülürken bazı dükkan sahiplerinin ise süreci ve alınan kararı desteklemedikleri dikkat çekti.

Kürsüde yaptığı konuşmada Belediye dükkânlarının kentsel dönüşüm sürecinin şeffaf ve esnafların talepleri yönünde ilerlediğini belirten Mimar – Kentsel Dönüşüm Uzmanı Nihat Şen, ”Kamuoyundaki bilgi kirliliğine kulak vermeyin. Biz süreci sabırla ve titizlikle yürüttük ve sizin istekleriniz doğrultusunda şeffaf şekilde hareket ettik. Bugün ise Büyük Camii çevresindeki dükkânların Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Büyükşehir’e devredildiğinin müjdesini veriyoruz.” dedi.

Mimar Nihat Şen konuşmasının devamında, “Burası bir istişare konferansı, doğruları ve gerçekleri konuşmak durumundayız. Ben huzurlarınızda ne bir siyasi kimliğimle ne bir bürokrat olarak buradayım. Geçmişte bize Ünye Cumhuriyet Meydanı’nı yapmak nasip oldu. Ben huzurlarınızda Mimar ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Nihat Şen olarak bulunuyorum. Aynı zamanda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanının Danışmanı olarak buradayım.  Buradaki esnaf kardeşlerimizle aylardır süren istişare sonucu bu toplantıyı hep bir Ünye’nin evladı olarak yapmaya çalıştım. Dinimiz ve inancımız gereği aslı olmayan, delili olmayan bir şeyler üzerinde fikir yürütmek hakikaten bizlere yakışmıyor. Dükkân sahipleriyle tüm detayları konuştuk. Esnaflar kendi el yazılarıyla burada yapılacak her çalışma için dilekçe verdiler. Sizlerin rızasını almadan bir adım bile atmadık. Ordu Büyükşehir Belediyesi buraya ticari olarak baksaydı satardı ama biz kiracı durumunda olan esnaflarımızı çok cüzi bir rakama mülk sahibi olma fırsatı verdik. Ama bunları onlarla konuşarak fikirlerini alarak yaptık. Bugüne kadar yapamayacağımız hiçbir şeyi söylemedik ve biz ne yaptığımızı biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Nihat Şen’in konuşmalarına destek veren bazı esnaflar kendileriyle görüşülüp tüm süreci bildiklerini ifade ederken diğer tarafta dükkân alamayan ve mağdur olacaklarını belirten bazı dükkân sahipleri ise duruma tepki gösterdi.

Programda uzun soluklu bir konuşma yapan Mimar Nihat Şen’in söz hakkı isteyen bazı basın mensuplarına söz hakkı vermemesi, soru almaması ve hem basın mensupları hem de Ünye özelinde eleştirilerde bulunması da tepki çeken başka bir husus oldu.

Mimar Nihat Şen’in organize ettiği toplantıda, ORKENT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uysal, Ordu Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı İlhan Yılmaz ve Başkan Danışmanı Mustafa Kemal Macit hazır bulunurken, Daire Başkanı İlhan Yılmaz ve ORKENT A.Ş Başkanı Mustafa Uysal, süreçle ilgili bilgilendirici açıklamada bulundu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum