ÜTSO BAŞKANI AKAR: "ÜNYE'NİN İL OLMA KONUSU SİYASET ÜSTÜDÜR"

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı İrfan Akar, Gazeteci Ulvi Gündoğdu'nun Nesnel TV ekranlarında hazırlayıp sunduğu ‘KONUŞUYORUM’ programında Ünye gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

ÜTSO BAŞKANI AKAR: "ÜNYE'NİN İL OLMA KONUSU SİYASET ÜSTÜDÜR"
19 Şubat 2022 - 11:52
Programda Nesnel TV Genel Yayın Yönetmeni Ulvi Gündoğdu’nun sorularını yanıtlayan Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

ÜTSO olarak Oda üyelerinin her zaman yanında olduğunu belirten İrfan Akar, “Biz Ünye Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin menfaati olan her konunun takipçisiyiz. DOKAP, TDKD, KOSGEB’in desteklerini üyelerimize duyuruyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“Bizim Buradaki Gayemiz Sadece Ünye Değil, Ünye ve Çevresi”

Ulvi Gündoğdu ile “KONUŞUYORUM” programında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Ünye’nin İl olmaya aday ilçeler arasında yer almasını ve sürecin gidişatını değerlendiren ÜTSO Başkanı İrfan Akar, “Biz ÜTSO olarak bu işin içinde her zaman varız. Ünye’deki STK’lar, Sivil Toplum Örgütleri bu işin kesinlikle bir parçası. Burada bizim ön plana çıkmamız söz konusu değil. Diğer odalarımız borsamız, ziraat odamız, esnafımız kefaretimiz, gıda maddeleri, terzi odaları, şoförler odası aklınıza kim geliyorsa bu işin içinde. Biz beraber yola çıktık. Bu bizim yüz elli yıllık bir hayalimiz. Geçmişte atalarımız, Ünye için il olmanın, çeşitli vergi veya yük olacağını düşünmüşler. Belki o günkü şartlarda öyle gerekiyordu. Bizim il olmamızı istememişler ama biz bugün Ünye’nin il olması gerektiğini düşünüyoruz. Kamuoyu da aynı şekilde düşünüyor. Biz de bunun gereğini yapmaya çalışıyoruz. Çünkü gerçek bir veri var. Ülkenin bütün hayati konularda ortaya sunduğu veriler üzerinden ülkemizin yüzde yüzünü etkileyecek, kararlara etki edecek bir kurumun verdiği verilerden yola çıktık. TÜİK, 9 Aralık 2021 yılında bir veri yayınlamış. 24 tane ilçemizin, il olma kriterine sahip olduğunu dile getirmiş. Biz de burada Ünyemizi görünce içimizde bir canavar vardı ortaya çıktı. Burada kimsenin farklı bir anlayış içine girmesine gerek yok. Biz Ordulularla konuştuk, Ankaralılarla konuştuk, siyasilerle de görüştük, sokaktaki vatandaşla da görüştük. Burada kimsenin bir sıkıntısı yok. Yani il olmamızın kime zararı olabilir ki? Bu fikir Türkiye’nin en büyük istatistik kurumundan çıktı. 24 ilçenin içinde Ünye de var ve biz bunun arkasında dururuz. İl olmak Ankara’ya bağlı olmaktır. Her hangi bir sorunumuzu, talebimizi gündeme getirmeden önce İl’e ulaşıyoruz zaten biz İl’e ulaşırken sorun yaşıyoruz. Biz il olursak direkt Ankara’yla temasta bulunacağız. Bizim buradaki gayemiz sadece Ünye değil, Ünye ve çevresi.” ifadelerini kullandı.

“Ünye’nin İl Olması Konusu Siyaset Üstü Bir Konudur”

“KONUŞUYORUM” programında Ünye’nin İl olması için yürütülen kampanyanın bazı kesimler tarafından siyasete bağlanmasına değinen ÜTSO Başkanı Akar, “Biz bu yola çıktığımızda siyaseti bu işe alet etmeyeceğimizi diğer STK başkanlarımızla konuştuk. O yüzden hiçbir siyasi partiyle konuyu görüşmeden bu yola çıktık. Hiç kimseye, bu işin malzeme olmasını istemiyoruz.” diyerek sürecin siyasete alet edilmemesi gerektiğini ifade etti.

“Ünye’ye Katkı Sağlayacak İşlerin Peşindeyiz”

Canlı yayın programında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Ünye ziyaretine de değinen Başkan Akar, “Organize Sanayi Bölgesi alanındaki meslek lisesini gündeme getirelim. Rifat Başkana söyledik 81 ilde 81 meslek okulu projemiz var. Başkanım da ilçe programında bizi ilk sıraya koydu. En kısa sürede bu okulumuzu Ünye’ye kazandıracağız. Bizim tek gayemiz derdimiz bu. Biz çalışıyoruz. İş gücü ve istihdamla ilgili Ünye’ye katkı sağlayacak işlerin peşindeyiz. Artı odalar ne iş yapar sorusunun en güzel cevabını başkanımız verdi bir milyon altı yüz bin kişiye kefaret ediyoruz. Yeni bir süreç başlayacak. 60 milyon TL, bir şekilde bizim Türkiye ekonomisinin içinde olacak. Kredi kartı, kredi ödemesi, çek ödemesi, ihracat destekleme konumunda TOBB çalışmalar yapıyor.” ifadelerini kullandı.

“Şartların Oluşması Zaman Alabilir Bunlar Çözülebilecek Konular”

Ünye Sanayi Bölgesi’ndeki son duruma değinen İrfan Akar, “Olayın iki boyutu var. Bizim sanayicilerimizin, işadamlarımızın burada yatırım yapmasına engel hiçbir şey yok. Şu andan itibaren herkes inşaatına başlayabilir. Yalnız detaylarda sıkıntı var. Şartların oluşması biraz zaman alabilir bunlar çözülebilecek konular. Bürokrasi biraz uzun sürebiliyor, eksiklikler olmaması adına da belki süreç geç ilerliyor olabilir. Bunlar telafisi mümkün olan şeyler. Biz bu konunun üzerinde de çalışıyoruz. Bu süreçte mağdur olan vatandaşlarımız hakkını helal etsin.” dedi.

“Ünye ve Çevresinin Menfaati İçin Ne Gerekiyorsa Yapmaya Çalışıyoruz”

Programın sonunda Program yapımcısı Ulvi Gündoğdu’nun bir sorusuna cevaben ÜTSO olarak Ünye’nin menfaati için çalıştıklarını ifade eden Başkan Akar; “Elektrik ile ilgili sıkıntılar var. Biz bunu her türlü dile getirdik. Bankaların müşterilerine aşırı yüklenmesi, marketlerin her türlü envanteri satması biz bunları hep dile getirdik. Buradaki esnafımız sanayicimiz ciddi sıkıntılar yaşıyor, bu konuyla ilgileniyoruz. Bizim ÜTSO olarak 1700 üyemiz var. Ben kendim, personelim ve yönetim olarak Ünye ve çevresinin menfaati için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Devletimizin bahşettiği destekler, SGK, vergi, teşviklerin onlara ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Ama son günlerde en büyük hassasiyetimiz il olma konusudur. İl olma konusu bizim için çok önemlidir. Bu konuda bütün siyasetçilerimizden, bürokratlarımızdan, halkımızdan gerekli desteği görüyoruz elbette yine de desteklerini devamını bekliyoruz.” dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum