Coşkun Özbucak

Coşkun Özbucak

ÇİZGİ
[email protected]

ZİL ÇALDI

24 Eylül 2022 - 12:51

Zil çaldı derken okulların açılmasından söz etmiyorum. Bu arada sorunlarla birlikte okular da açıldı. Masraflar yüzde 300 artmış. Okula destek adı altından kayıt paraları da olağanlaştı. Bu konuda her veli dert yüklü.

Zil çaldı derken iktidarın seçim çalışmalarını başlatma zilinden söz ediyorum. Uzun süre muhalefetin adayının açıklaması üzerine yürütülen kampanya tutmayınca kendi projelerini ortaya çıkarmaya başladılar. Yani artık adı koyulmamış seçim süreci başladı.

3600 ek gösterge Ocak 2023’te uygulanacağa benziyor. Seçim olmasaydı gündeme alınır mıydı sorgulanmalı. Kaç yıldır söz verilmişti ve uygulanmıyordu.

Orta Vadeli Program açıklandı. Gerçekleşmesi olanaksız program. 20 yıldır açıklanan programlar gerçekleşmediğine göre bugünkü ekonominin dibe vurduğu şartlarda nasıl gerçekleşecek? OVP için belki üç-dört aylık bir şişirme uygulama olabilir. Amaç dereyi (seçimi) geçmek olunca yapılmayan kalmaz. Ya sonra? Seçim bitsin yeter!

Hele konut projesi evlere şenlik. İki yılda 250 bin konut. İşyeri de var. Daha yerler belli değil, ihale de yapılmadı. İki yılda tamamlanacakmış. Yine seçimi atlatalım da gerisi kolay diyorlar. Yapılmazsa da olur. Aslında halkın konut sorunu çözülmeli. Hele öğrencilerin barınma sorunu en acili. Bir an önce yurt yapılması gerekirken böyle bir projenin seçime yönelik halkın duygularının sömürülmesi olduğunu anlamak zor değil.

Ocak ayı gelince daha neler duyacağız neler… Ancak altyapısı var mı sorgulanacak mı? Öncelikle bütçe tartışmalarını takip edelim. Kazanca göre vergi mi yoksa dolaylı vergiler mi belirleyici olacak görelim.

Müjdeler fındık fiyatı müjdesinden farklı olmayacak. Yetersiz olan 52 TL’ye TMO 120 bin ton fındık alımı için randevu verildiğiyle övünüyor. Almamış, alacağı oranı açıklamış. Rekoltenin 750 bin ton dolayında olduğu düşünülürse yedide bir fındık alacak. Diğerleri ne olacak? 43-44 TL’ye ihracatçı alacak. Bu mu müjde? Seçim havasına girildiği günlerdeki yeni müjdeler de böyle olacak. Yani halk değil, sermayesi olanlar kazanacak.

Seçim sürecinde daha neler duyacağız bakalım. Ancak bilinmeli ki, seçimlerin sonucunu değiştirmeyecek. Yirmi yıldır yaşananlar seçim sonrası daha da kötü biçimde devam edeceği biliniyor.

Seçim için REKLAMLAR bölümü gerçeği değiştirmeyecek… Göreceğiz…

Zil çaldı; seçimin başlangıcı için mi, bitiş için mi karar sizin.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum