Coşkun Özbucak

Coşkun Özbucak

ÇİZGİ
[email protected]

DEĞERİNİ BİLMEK

07 Kasım 2021 - 16:54

Yorucu günler geçiyoruz.
Salgın bir yanda, ekonomik kriz diğer yanda. Uluslararası durum, Ortadoğu bir başka. Seçim tartışmaları neredeyse her saat gündem.

Yoruluyoruz. Fiziki yorgunluk, ruhsal çöküntüler olağanlaştı. İlişkiler altüst oluyor. Gönül kırmalar yaşanıyor. Üzülenler oluyor. İçi acıyanlar, yürekleri yaralananlar… Telafisi olmayan kırılmalar… Umutları karartılanlar… Bahar bakışları söndürülenler… Değeri bilinmeyenler… Umudu yeniden filizlendirebilecek miyiz? Önemli olan bu konuda emek harcayıp harcamayacağımız.

Bu yorucu günleri yaşarken “Okuyorum” sayfalarında ara verilen yazıya yeniden başlıyorum. Sayın Ulvi Gündoğdu, değerli babasının yolunda, babasının emeğine sahip çıkarak bir hamle daha yapıyor. İnternet televizyonuyla Ünye’ye yeni bir umut yolu açıyor. Emeğin değerini bilmek, babanın mirasının devamını sağlayarak gösteriliyor. Hem de üzerine yenilerini ekleyerek.

O kadar çok ki değerini bilmemiz gereken. Suyumuz, toprağımız, ormanımız, denizimiz… Yaşam alanlarımız. İnsani ilişkilerimiz…

Börtü böceklerin yaşam hakkı. Emeğin, ürünün değerinin bilinmesi, hakkının verilmesi. Dayanışma, kardeşlik… Aşk, sevda, sevgi, saygı… Kırılan kalbin onarılması…
Bağımsız basının değerini bilmek. Sırtını yalnızca okura-izleyiciye dayayan basın anlayışı. Yalnızca gerçeği yazan, halkın bilgilenmesi sağlamaya çalışan basın. Mağdurun, mazlumun; hak arayanın sesi – kürsüsü olmayı başaran basın.

Yeni dönemde de geçmişin deneyimlerinin birikimleriyle ufku büyümüş başlangıcı görüyoruz.  Önünde çukurlar, çamurlar; dikenli yollar var. Halkın sesi, soluğu olan onurlu duruşla yoluna devam edeceğine inandığım OKUYORUM gazetesine başarılar diliyorum.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum