Mehmet Kıyak

Mehmet Kıyak

[email protected]

İNSANLIĞIN DİLEĞİ…

28 Ekim 2023 - 18:43

Aydınlarımız, Ortadoğu savaşlarının, üçüncü dünya savaşının odak noktasını oluşturduğunu her zaman gündeme getirmiş, ülkemizin kendine özgü büyük bir tehlike ve tehdit altında bulunduğunu da her zaman vurgulamışlardır.

Bugünkülere ne demeli?
 
Eskilerin yerini tutmasa da şimdikilerin ellerinde sopa, çubuk, ekranların başında.
Çubukların uçları Ortadoğu topraklarında gezinip duruyor. Dünyanın gözü de Filistin-İsrail ve Ortadoğu toprakları ve gözü dönmüşlerin üzerinde.

Dünyayı yönettiklerini sanan egemen güçlerin yedikleri haltlardan dolayı,  insanlık; korku kaygı ve şaşkın bir beklenti içinde,  katliam, vahşet üçüncü haftasına girerken, üçüncü dünya savaşı başlangıcının dönüm noktası çelişkisiyle zamanını kolluyor.

Kökü derinlerden gelen kavganın şakası yok. Dünya diken üstünde. Bu kavganın nereye evrileceğini de zaman gösterecek. Kavgada taraf tutulur mu? Tutulmazdı, adam gibi adamların olduğu yıllarda öyle gördük.

Şimdi mi? Herkes egemen güçlerin yanında. Olmayanların da sesi pek değil. Yüzyıllardır cinsiyet dışında insanlığın yerini alamamış tür eskileri ne zaman insanlaşacak.

Çok sever görünürüz insanı, insanlığı.  zarta atmayı, mazlumların yanında durmayı. Kimse anlamaz dünyaya anlatamadığımız gibi.  Acaba Filistinlilere kapılar açılacak mı belki de İsraillilere. Gelecek ne gösterir bilinmez. Birlik beraberlik ve güçlü olmak için sıradan bir kişi olmak yeterli, mürekkep yalamaya gerek var mı?

Hala, politikanın, atıp, tutmanın, övünmenin, geri dönüşümsüz gündem dışından gündemin bilinci dünyanın bu aykırı gidişine karşı bizi ne kadar bilinçlendiriyor?

Kahkaha karşısında hanım, azarlarcasına,
-Ne gülüyorsun
Elbette gülünecek zaman değil, ama nasıl gülmeyeyim adamın getirdiği çubuk boyunu aşıyor, ekranın dışına taşıyor. Belli ki bilardo salonundan aşırmış. Birbiriyle yarışan aşırı fikirlerle ya da alev çıkaran,  İsrail’e doğru patlatılan egzozların gürültülü füzesi yoksa bizi mışıl mışıl uyutuyor mu?

Gerçek olan, ateş ve barut çemberi, her zamanki gibi çıkarlar, para, silah, dipsiz kuyu…

Mazlum diye başlayan eylemin ve karşı eylemin yarattığı çığlıkların kesilmesi cinayetlerin durması tüm insanlığın dileği olmalı…


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum