Mehmet Kıyak

Mehmet Kıyak

[email protected]

NE ZAMAN KAZANIRIZ?

09 Aralık 2023 - 11:45

Üstüne bir yıl geçmeden, siyasetçiler yeniden görünmeye başladılar. Aman ne nezaket ne zerafet. Kimi gülecek kimi acısını yüreğine gömecek.

Şöyle bir toparlanmak için biraz zaman geçseydi. Sıkıntıları büyük.  Kazanma içgüdüsü karavana kazanında. İktidar da, muhalefet de, olumsuz koşulları halkın sadece gözüne yeterli gelecek şekilde, iç açıcı manzaralarla aşmanın peşinde.

Adaylar, aday adaylarının dışında fenomenlere yer verilir mi? Kazanmak garanti. İçinde fen de var. Bir de vomen olursa başında budigi altında don model araba. Çalışıyor amma gösteriyor. Görevdeki şimdikiler çok ketum. Başıboş projelerle ne yaptıklarını bir türlü anlayamadık.

Basın yazıyor,  komşu ilçede hamsi festivali.  Demeçciler, guynesin rekorlar kitabına girip tanıtıma katkının şişirme boyutunun ölçümünde... Festival gününe kadar hamsilerin karasularımızdan kaçıp canlarını kurtarmak için duaları işe yaramadı. Kimine göre yedi kimine göre on ton.  Canlı, ne kadar temizlenebilirdi ki? İnsanımız için farkeder mi?

Prof haykırıyor, Karadeniz alarm veriyor, bu gidişle çocuklarımız balık yiyemeyecekler diye alan yok.  Adam üstünü başını yoluyor mesajı bir türlü yolamıyor, alıcı yok.

Antik çağın antika imparatorları bilmediklerini okuyorlar. Ya bizim ilçede bizimki ne yapıyor. Sağlıklı iş merkezi, kültür merkezi küflü han sadece çatısı kaldı. beş yoksa on yıl yeter mi?  En önemlisi yolunda. Çoluk çocuk hukuk, duble sülale kanun adamı Allah verdi mi veriyor. Hamsilere geçmedi, inancımı yitirmeden. Allah kimsenin karşısına dikmesin. Dikilenlerin keyfini ucu açık şamatanın medeniyet dünyalarına çok yakışır. Hizmetlerin en büyüğü, kime, hayali değil gerçeği cihan değer.

Karikatürist Fatih Güzel’le konuşuyoruz, sohbetin bir yerinde,

Bir yurttaş olarak
- Abi söze böyle girersen baştan kaybettin
-Kaybetmenin de söze giriş şekli mi olurmuş? Özgürce konuşuyoruz işte.
-Oluyor abi oluyor,
Sanki millet, halk,  yurttaş ahali desen ahval değişecek mi? İşte bütün sorunumuz bu durumda,

Yurttaş ne zaman kazanmış, kazananlar onlar. Bu kısır döngü sorumsuzluğun mirasını üzerimizden atarak kırılır.











 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum