Mehmet Çolakoğlu

Mehmet Çolakoğlu

[email protected]

DİYALOG

26 Mart 2022 - 15:57

Diyalog iki ya da daha çok kişinin karşılıklı konuşmasına denir. Konuşma ise, insanoğlunu diğer canlılardan ayıran en önemli özelliktir. İfade ettiğim iki cümlede bile, insan olarak ne kadar mükemmel yaratıldığımızı anlamak mümkündür. Bu anlamda, diyalog yaşamımızın her aşamasında karşımıza çıkmaktadır.

Aile içinde diyalog.

Toplumsal konularda  diyalog.

Çalışma ortamımızda diyalog.

Ve

Uluslararası konularda diyalog.

Aile içinde diyalog kurmak, anne, baba ve çocukların sağlıklı ve mutlu bireyler olarak yaşamasına imkan verir.

Toplumsal konularda diyalog kurmak, yaşadığımız çevredeki sorunların çözümüne, farklı görüşlere saygı duyulmasına, çevreye duyarlı olmaya, can dostlarımıza sahip çıkmaya, kısaca, yaşam kalitemizin artmasına vesile olur.

Çalışma ortamımızda diyalog, eşit, adaletli, saygı ve sevgi odaklı, kısaca insan odaklı iş ortamının kurulmasına imkan verir.

Uluslararası konularda diyalog, uluslararası sorunların hak ve adalet temelinde ve karşılıklı çıkarlar dikkate alınarak çözülmesine vesile olur.

Belki de, yaşadığımız an itibariyle yukarıda ifade ettiğim her alanda DİYALOĞA en çok ihtiyaç duyduğumuz zaman dilimi içindeyiz. Esasen, insanlık tarihi boyunca hem savaşların sona erdirilmesinde hem de barışın sürdürülmesinde değişmeyen tek şey DİYALOG olmuştur.

Yaşadığımız yerel çevrede aileden başlayarak, toplumu oluşturan herkesin diyalog ortamının sürdürülmesi için elinden geleni yapması dileklerimle…
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum