Mehmet Çolakoğlu

Mehmet Çolakoğlu

[email protected]

'Düşünen, Üreten, Yarışan Ordu'

05 Mart 2022 - 17:03

Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Dr. M. Hilmi Güler göreve başladığı ilk günlerde Ordu ilinin gelecek hedeflerini ifade eden ‘ Düşünen, Üreten, Yarışan Ordu’ mottosunu tüm Ordu halkına deklare etmiştir. Esasen, Sn. Bakanın devlet adamı olarak, ulusal ve uluslararası görevlerinin ve gerçekleştirdiği hizmetlerin ve tecrübenin sonucu olarak yazıya dökülen yukarıdaki slogan, yerel coğrafyamız ve bu coğrafyada yaşayan herkes için fevkalade önemli mesajlar içermektedir.

‘Düşünen Ordu’ kelimeleriyle, Sn Başkanımız, ilçemizin de dahil olduğu Ordu İlinde yaşayan her bireyin yaşadığı çevredeki ekonomik, sosyal ve kültürel meseleler ve çözümleriyle ilgili fikir ve düşüncelerini özgürce ifade etmesi gerektiğini belirtmektedir. Bu bağlamda, öncelikle, kamu kurumlarında, sivil toplum kuruluşlarında ve gönüllülük temelli faaliyetler gerçekleştiren sivil toplum örgütlerinde çalışan herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi beklenmektedir.

Özellikle, 15-24 yaş arası gençlerin katılımı ile gerçekleştirilecek proje temelli faaliyetler hem yaratıcı ve yenilikçi fikirlerin ortaya çıkmasına hem de gençlerin kişisel ve profesyonel gelişmelerine katkı sağlayacaktır.

‘Üreten Ordu’ ifadesiyle, Sn. Başkanımız,  yerel coğrafyamızdaki ekonomik ve sosyal değerlerin yaratıcı ve yenilikçi fikirlerle üretime geçirilmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Genel olarak tarıma dayalı ekonomik yapıya sahip olan ve dünyadaki fındık üretiminin %75’nin gerçekleştiği Ordu İlinde, yerel lezzetlere dayalı gastronomi ekosisteminin geliştirilmesi ve teknolojik imkanlarla ve yenilikçi fikirlerle satış ve pazarlama hizmetlerinin artırılması bölge ve ulusal ekonomik kalkınmamıza ve istihdama fevkalade katkı sağlayacaktır. Diğer taraftan, çok farklı medeniyetlerin yaşadığı, kadim bir tarihin yanında doğal ve kültürel zenginliğe sahip olan Ordu ilimizde turizm, düşünen ve üreten herkes için bir çok imkanlar sunmaktadır.

‘Yarışan Ordu’ ifadesi ile Sn. Bakanımız, geleceğimizin teminatı gençlere seslenmektedir. Bilimsel bilgi ile donanmış, çağdaş değerlere sahip olan, kişisel ve profesyonel becerileri ve yetenekleri gelişmiş, gençlerimizin yerelde Ordu İli ve genelde ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacak faaliyetlerde yarış içinde olmaları gerektiğinin altını çizmektedir.

Sonuç olarak, ‘Düşünen, Üreten, Yarışan Ordu’ için yerel yönetimlerimizden başlayarak toplumdaki herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir.                 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum